- Yurt içi ve yurt dışı sahalarda taşımacılık.
- İhracat ve ithalat işlemleri.
- Gümrükleme.
- Taşıma yönteminin belirlenmesi.
- Kara, deniz, hava, demiryolu, nehir yolu taşımacılığı ve kombine taşımacılık.
- Transfer yönetimi ve taşıyıcıların belirlenmesi.
- Yasal düzenlemelere ve kanunlara uygun şekilde yapılan Taşıma Sözleşmeleri ve sözleşme kapsamının hukuki etik çerçevesinde belirlenmesi.
- Taşıma operasyonuna dair belgelerin hazırlanması; hem sistemde hem de gerçek kopyalarının saklanması.
- Operasyon ve Sevk Yönetimi.
- Maliyet Planlaması.
- Sigortalama.
- Depolama.
- Elleçleme.
- Ambalajlama.
- Barkodlama ve Etiketleme.
- Mükemmel Müşteri İlişkileri Yönetimi.
Forwarding Nedir?
Forwarder, kelime anlamı olarak Türkçe’de “Taşıyıcı, sevkiyatçı firma”anlamına gelir. Forwarder firmanın görevi uluslararası veya yurt içi taşımacılık operasyonlarında ithalat ve ihracat işlemlerini, transfer edilecek materyallerin hangi yollarla taşınacağını belirlemeyi, seçilen taşıma yöntemini (kara, deniz, hava veya demiryolu) planlamayı, ürünleri belirlenen yollarla taşımayı; sigorta, depolama, belgeleme, barkodlama ve etiketleme işlemlerini üstlenmektir.
Forwarding, forwarder’lar tarafından yapılan tüm bu işlemlere verilen genel bir isimdir. Forwarder’lar, yaptıkları işin lokasyon bazındaki kapsamı nedeniyle ikiye ayrılırlar.
Sadece Türkiye içinde hizmet veren ve yurt içindeki işlemleri üstlenen forwarder firmalar “Taşıma İşleri Organizatörü” olarak sektörde yer alırlar. Global sahada uluslararası hizmet veren forwarder firmaları ise “Freight Forwarder” olarak bilinirler.